Početna aktuelnosti Servisne informacije – 4.2.2019.godine

Servisne informacije – 4.2.2019.godine

557
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice sinoć su, oko pola noći, imali jednu intervenciju u Priluku.

Požar je u samom njegovom začetku uspješno ugašen zahvaljujući zajedničkoj pravovremenoj reakciji mještana Priluka,uposlenika Firme Kobens i živiničkih vatrogasaca.

Dežurno medicinsko osoblje u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice u toku prethodnog dana i noći obavilo je 174 intervencije u sjedišu Hitne službe i pet intervencija na terenu.

Službenici Policijske stanice Živinice,u istom periodu,intervenisali su po jednoj prijavi o počinjenom kriminalitetu,zatim po jednoj saobraćajnoj nezgodi u kojoj jenastupila manja materijalna šteta i nije bilo povrijeđenih lica kao i po osam ostalih događaja.

Kako nam je javljeno iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice,nije bilo vanrednih intervencija a vodosnabdijevanje  je po režimu prvg stepena redukcije.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, na ulazu u Bugojno. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce, kroz naselja Kula i Kandija.

Na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad–Jajce (u mjestu Jezero) zbog izlijevanja rijeke Plive vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izlijevanja rijeke Bosne saobraćaj je potpuno obustavljen na regionalnom putu R-465 Doboj –Modriča u mjestu Vranjak. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su u funkciji.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, potpuno je obustavljen saobraćaj ispod podvožnjaka, na ulazu u Maglaj. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.

Zbog kišnih padavina i snijega koji se topi povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno skrećemo pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Savjetujemo oprezniju vožnju, te podsjećamo  da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje