Početna aktuelnosti STEM Hub Hackathon Živinice od 18. do 20. novembra 2022. godine.

STEM Hub Hackathon Živinice od 18. do 20. novembra 2022. godine.

73
0
Podijeli

Udruženje ‘Mladi digitalci’ iz Živinica u periodu od 18. do 20. novembra organizovat će IT takmičenje pod nazivom STEM Hub Hackathon koje će se održati u Hotelu President u Živinicama. STEM Hub Hackathon je trodnevni takmičarski izazov u kodiranju koji Vam pruža mogućnost da iskažete svoja znanja i vještine radom na konkretnom projektu. STEM Hub Hackathon idealna je prilika mlade, talentovane, kreativne i hrabre IT studente i buduće stručnjake koji se ne plaše izazova i žele steći novo znanje i iskustvo.

Na ovom takmičenju učestvovati će srednjoškolci i studenti iz cijele Bosne i Hercegovine. Za učestvovanje na STEM Hub Hackathonu potrebno je da barem jedan od tri člana prijavljenog tima posjeduje iskustvo u programiranju. Timovi imaju priliku odabrati jednu od tri ponuđene oblasti za koju će razvijati svoju ideju, a to su obrazovanje, ekologija i javna uprava.

Zašto se prijaviti na STEM Hub Hackathon? Sticanje novog znanja i iskustva u razvoju softverskih rješenja, rad u dinamičnom okruženju, unaprijeđenje prezentacijskih vještina, vrijedne novčane nagrade, mentorska podrška partnerskih IT kompanija, networking i prilika za upoznavanje poslodavaca partnerskih IT kompanija, mogućnost sticanja prilike za stručnu praksu ili posao u jednoj od partnerskih IT kompanija.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje