Početna aktuelnosti Sutra počinje prvi upisni rok u srednje škole

Sutra počinje prvi upisni rok u srednje škole

717
0
Podijeli

Skoro šest hiljada maturanata osnovnih škola moći će izabrati jednu od 32 srednje škole na području Tuzlanskog kantona. Mjesta za sve ima, čak i 1700 mjesta više nego što ima maturanata koji su završili osnovne škole.

Mjesta za upis novih učenika ima i u živiničim srednjim školama.

Ove godine MSŠ Živinice nudi značajan broj upisnih mjesta. Direktor ove obrazovne ustanove ističe da će upisom u novu školsku godinu MSŠ Živinice upisati 14 novih odjeljenja, 7 stručnih i 7 tehničkih. Pravo na upis učenici mogu ostvariti u 3 upisna roka. Prvi počinje 7. juna a prema riječima direktora drugi bi trebao biti krajem juna te treći u mjesecu augustu. Dokumentacija koja će biti potrebna pri upisu mora biti originalna i mora da se sastoji od:, Svjedočanstva od 6., 7., 8., i 9. razreda, rodni list ne stariji od 6 mjeseci i prijave koju će učenici dobiti u školi i popuniti na dan upisa.

Također, i JU Gimnazija Živinice vršit će upis učenika sutra . Upisom učenika planira se 5 novih odjeljenja i to 3 općeg smjera te 2 odjeljenja Gimnazije Informacionih tehnologija. Dokumentacija koja je potrebna mora biti originalna i to:, Svjedočanstva od 6., 7., 8., i 9., razreda, rodni list ne stariji od 6 mjeseci te prijavni obrazac koji će dobiti i popuniti u školi na dan upisa.

Svi učenici  koji ne stignu iz bilo kojih razloga da se u željenu školu  upišu  u prvom roku, na raspolaganju će imati još dva upisna roka, potvrdili su nam u resornom ministarstvu.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje