Početna aktuelnosti Sutra u na Velikoj sceni BKC-a Živinice “Predstava Hamleta u selu Mrduša...

Sutra u na Velikoj sceni BKC-a Živinice “Predstava Hamleta u selu Mrduša donja” Narodnog pozorišta Tuzla

191
0
Podijeli

Na Velikoj sceni Bosanskog kulturnog centra Živinice u četvrtak,09.juna, u 19:30 sati, na završnoj večeri Festivala ” Dani Zlatka Jugovića” gostuje ansambl Narodnog pozorišta Tuzla s komedijom Ive Brešana “Predstava Hamleta u selu Mrduša donja”, u režiji Mustafe Nadarevića.

U predstavi igraju: Nermin Omić, Meliha Fakić, Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Elvira Aljukić, Midhat Kušljugić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević i Mirza Pinjić.

Komedija “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, komad Ive Brešana, jedan je od najvažnijih dramskih tekstova našeg jezika, na sceni Narodnog pozorišta Tuzla izvođen je više od 100 puta.

To je jedna od onih predstava koju vole i glumci i publika. Ovu predstavu Narodno pozorišta Tuzla je odigralo u svim zemljama regije na zadovoljstvo punih gledališta.

Ovu urnebesnu komediju, nakon premijere 1999. godine, u ovom su je Pozorištu odlučili obnoviti kako bi odali omaž  režiseru i glumcima koji su nekada igrali u ovoj predstavi.

Organizatori Festivala “Dani Zlatka Jugovića” JU Bosanski kulturni centar i Gradsko pozorište Živinice u proteklom mjesecu koliko je trajao Festival živiničkoj pozorišnoj publici priredili su dvije domaće premijere i tri gostujuće predstave. Održavanjem Festivala i organizatori ali i građani Živinica prisjetili su se prošle godine preminulog domaćeg pisca, glumca, novinara… Zlatka Jugovića

Sutra, 09.juna na Velikoj sceni BKC-a Živinice komedija Ive Brešana “Predstava Hamleta u selu Mrduša donja”, u režiji Mustafe Nadarevića Narodnog pozorišta Tuzla u 19.30 sati.

 

S.A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje