Početna aktuelnosti Svečana akademija u povodu Dana Grada Živinica

Svečana akademija u povodu Dana Grada Živinica

401
0
Podijeli

Danas je svečano obilježen 60.rođendan općine Živinice, danas Grada Živinice  koji se obilježava na osnovu Odluke Narodne skupštine Narodne Republike Bosne i Hercegovine, objavljene u „Sl. listu NRBiH“, br. 28/59, kada je utvrđena teritorija Općine Živinice, čije granice nisu pomjerane ni do današnjeg dana, pa se zato 19.juni obilježava kao Dan općine Živinice.Tim povodom organizovano je više manifestacija, kao i današnja svečana akademija u velikoj sali BKC-a.

Svečana akademija započela je intoniranjem državne himne koju su odsvirali učenici iOdjeljenja muzičke škole uz pratnju profesora Harisa Muminovića.

Odata je dužna počasti učenjem fatihe i minutom šutnje palim šehidima i borcima odbrambeno oslobodilačkog rata.

Predsjedavajući GV Živinice na ovoj svečanoj sjednici govorio je o razvoju Žiivnica kojei je posljednje vrijeme u ekspanziji.

Zahvaljujući ulaganjima u privredni razvoj , otvaranjem poslovnih zona, realizacijom značajnih projekata, stvaranjem boljeg poslovnog ambijenta Živinice se svrstavaju u sredinu koja druga po redu u TK, odmah iza Tuzle. O svim realiziranim projektima, iz svih oblasti života govorio je gradonačelnik, te istakao da će se istim tempom nastaviti u narednom periodu.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić   proglašen je prvim  počasnim građaninom Grada Živinice.

Dodijeljene su i prve nagrade Grada Živinica, pismena pohvala, pismena zahvalnica, novčana nagrada, bronzana plaketa, srebrna, plaketa i zlatna plaketa, proglašen je i pobjednik KUP-a u fudbalu NK Mladost Gornje Živinice dok su drugi nogometaši Rijeka Šerići.

UI kulturnom programu nastupili su mališani Dječijeg obdaništa i KUD-a Živinice.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje