Početna aktuelnosti Svečano obilježena 32. godišnjica formiranja Rejonskog štaba Šerići i Šerićkog odreda

Svečano obilježena 32. godišnjica formiranja Rejonskog štaba Šerići i Šerićkog odreda

104
0
Podijeli

Pred lijepo uređenim i prigodno dekoriranim spomen obilježjem šesnaestorici šehida i poginulih boraca šerićkog kraja odata je dužna počast najhrabrijim sinovima Živinica i Bosne i Hercegovine, učenjem fatihe, minutom ćutnje i polaganjem cvijeća.

Lijepo je bilo vidjeti da se na svečanom obilježavanju 32. godišnjice formiranja Rejonskog štaba Šerići i Šerićkog odreda okupio veliki broj žitelja slobodarskih Šerića, od dječice do najstarijih mještana zapadnog dijela teritorije grada Živinice.

Šerićani su još jednom pokazali svoj izvanredni patriotizam, smisao za dobru organizaciju, kreativnost, entuzijazam i svima mogu biti uzor kako se dostojno obilježavaju značajni datumi za našu lokalnu zajednicu i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Nakon odavanja počasti šehidima i poginulim borcima Šerića pred spomen obilježjem, drugi dio, izvanredno pripremljenog programa, odvijao se u šerićkom Domu kulture koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Kratkim i emotivnim govorom prisutnima se najprije obratio Munib Kamberović predsjednik Mjesnog odbora Šerići – Jedinstvene organizacije boraca “Unija veterana” grada Živinice.

U okviru bogatog i sadržajnog programa, tri prvonagrađene učenice Osnovne škole Šerići imale su priliku da pročitaju svoje literarne radove, a u ime organizatora uručene su im i prigodne nagrade.

Enes Gurda, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca “ Unija veterana” grada Živinice čestitao je Šerićanima na izvanrednom odzivu i odličnoj organizaciji manifestacije 32. Godišnjice formiranja Šerićkog odreda.

U jučerašnjem programu svoj veliki doprinos su dali i članovi Kulturno – umjetničkog društva “Modrački mornari” sa nekoliko koreografija koje su izmamile salve aplauza u šerićkom Domu culture.

U ime Gradonačelnika Begana Muhića i Gradske uprave, sve prisutne pozdravio je Jasmin Omerbegović i istakao da Gradska uprava podržava boračku populaciju u svim njihovim aktivnostima i potrebama, onoliko koliko je to u nadležnosti lokalnih organa vlasti.

Jučerašnju lijepu atmosferu u Domu kulture u Šerićima začinio je i svojim izvedbama sazlija Asmir Nuhanović.

Na kraju svečanosti upriličene povodom 32. godišnjice formiranja Šerićkog odreda, zaslužnim pojedincima i institucijama dodijeljena su prigodna priznanja, a u režiji šerićkog udruženja “Žene za tradiciju” koje predvodi Sanela Čičkušić, upriličeno je i prijatno neformalno druženje.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje