Početna aktuelnosti Svečano otvorene nove prostorije Hitne sluzbe Doma zdravlja Živinice

Svečano otvorene nove prostorije Hitne sluzbe Doma zdravlja Živinice

1254
0
Podijeli

Presijecanjem vrpce od starne načelnika općine Živinice Samira Kamenjakovića i direktora JZU Dom Zdravlja Živinice prim.doc.dr.sci.Eseda Omerkića  otvorene su nove prostorije Službe hitne medicinske pomoći koja  radi punim kapacitetom.

U skladu sa potrebama građana Živinica , a prateći najsavremenije evropske standarde, uređene su prostorije Službe hitne pomoći Doma zdravlja Živinice. Rekonstrukcijom postojećih prostorija izvršene su i određene korekcije na zgradi Doma zdravlja , čime su prostorije Hitne pomoći proširene , čime su građani Živinica  dobili  veći urgentni  odjela za pružanje prve pomoći.

Prateći najsavremenije evropske standarde, a u želji da bude prvi u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju pružanje hitne medicinske pomoći,  općina Živinice obezbijedila je novčana sredstva za rekonstrukciju i adaptaciju prostorija Doma zdravlja Živinice.

Da je adaptacija Hitne službe Doma zdravlja Živinice bila nužna, potvrdio je to i direktor ove zdravstvene ustanove.

Planom rekonstrukcije Službe hitne medicinske pomoći nabavljena su i dva saniteta  dodaje načelnik Živinica.

Ako znamo da sistem zdravstvene zaštite počiva na urgentnoj medicini, onda je  ovaj projekat  dobar temelj za dogradnju svega ostalog. Ipak medicinskim radnicima  želimo što manje posla.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje