Početna aktuelnosti Svečanom sjednicom Savjeta obilježen Dan MZ Živinice Gornje

Svečanom sjednicom Savjeta obilježen Dan MZ Živinice Gornje

736
0
Podijeli

Mjesna zajednica Živinice Gornje 27.juli obilježava kao svoj dan.

Tim povodom, u prošli petak, održana je Svečana sjednica Savjeta Mjesne zajednice Živinice Gornje.

Mjesna zajednica Živinice Gornje broji oko 4000 stanovnika koji žive u više naseljenih mjesta na ovom području.

27.juli,koji se nekada proslavljao i obilježavao kao Dan ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine u Drugom svjetskom ratu,uzet je i kao dan ove Mjesne zajednice.

Novi predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Živinice Gornje Marko Babić ističe da ovogodišnji  rođendan ovaj dio općine Živinice dočekuje sa mnogo realiziranih projekata za poboljšanje života ovdašnjih žitelja ali da ima još niz kapitalnih infrastrukturnih projekata koji se moraju realizirati u narednom periodu a kako bi se dostigao željeni nivo standarda življenja.

Povodom obilježavanja Dana Mjesne zajednice Živinice Gornje,Savjet ove MZ u petak je organizirao svečanu sjednicu na kojoj su,osim članova rukovodećeg tijela,bili prisutni i mještani ove Mjesne zajednice koji su ugledni društveno-politički i privredni djelatnici,Božo Antunović,Goran Mišić,Zikret Kudić kao i donedavni članovi i predsjednik Savjeta MZ Živinice Gornje.

Svi oni su u svojim prigodnim obraćanjima istakli da je dosta toga urađeno u prethodnom periodu kako bi se bolje živjelo u ovom dijelu općine Živinice.

Istaknuti su tradicionalno izvanredni odnosi među ljudima svih nacija i konfesija ali je i istaknuto da treba svi da porade na forsiranju svojih sposobnih i čestitih ljudi u organe predstavničke vlasti u općini Živinice kako bi Živinice Gornje zauzele mjesto koje im i pripada u lokalnoj zajednici,pogotovo kad se tiče realizacije kapitalnih projekata infrastrukture.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje