Početna aktuelnosti Taksisti Živinica nezadovoljni novim taksi stajalištima

Taksisti Živinica nezadovoljni novim taksi stajalištima

393
0
Podijeli

Taksisti Udruženja ˝Živinice taksi˝danas  su protestvovali ispred gradske uprave Živinice.

Cilj njihovog okupljanja jeste donesena  Odluka GV  o izmiještanju taksi stajališta iz ulice Alije Izetbegovića , u kojoj je odnedavno uveden i dvosmjerni režim saobraćaja , kojom je kako oni navode , ugrožena njihova  egizstencija .

Mirko Pranjić-  Perava samo je jedan od 50 taksista,  koji u ovom gradu više od 20 godina zarađuje primanja.

Kaže,  da u posljednjih nekoliko dana , kako su izmještana taksi stajališta iz ulice Alije Izetbegovića , nije zaradio skoro ništa, a dadžbine će na naplatu već  01.marta.

Podsjećamo , GV Živinice je 27.januara na 9.redovnoj sjednici donijelo je Odluku da se izmijeni režim saobraćaja u glavnoj ulici kako bi se riješio problem taksi stajališta koji je dugo vremena prisutan u gradu, što je u izjavi  za našu TV 9.februara kazao predsjedavajući GV Živinice Nail Jusić.

Naime  izmijenjeni režim saobraćajana, zahtijevao je i izmiještanje  taksi stajališta iz ulice Alije Izetbegovića u ulicu Pašage Gogića prema Drugoj osnovnoj školi, kao i četiri taksi stajališta preko puta gradske uprave.

Ova Odluka, kako taksisti kažu , za njih je neprihvatljiva,  te su zbog toga danas sa svojim vozlima bili ispred zgrada gradske uprave i iskazali svoje nezadovoljstvo.

Taksisti traže adekvatne lokacije za stajališta , a prema njima je to glavna ulica u gradu.

Tokom današnjih protesta sa taksistima su razgovarali predstavnici nadležne gradske službe, a očekivali su i da im se neko obrati ispred GV Živinice.

Ovom prilikom su , još jednom uputili apel nadležnima da sagledaju situaciju i utvrde činjenično stanje taksi prijevoznika te im dodijele taksi stajališta u Ulici Alije Izetbegovića.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje