Početna aktuelnosti Tuzlanski sveštenik upriličio podjelu božićnih pečenica

Tuzlanski sveštenik upriličio podjelu božićnih pečenica

117
0
Podijeli

Povodom rođenja Hristovog – Božića,sveštenik Miloš Trišić u petak je obišao nekoliko pravoslavnih porodica na području općine Živinice i uručio im božićne pečenice.

Namjena ovog gesta  je da sve  porodice koje proslavljaju najradosniji blagdan na isti način osjete radost Božića.

Tradicija obilaska pravoslavnih porodica na području općine Živinice a koje su socijalno ugrožene nastavljena je i ove godine.

Sveštenik Miloš Trišić samo nekoiko dana prije Božića, obišao je porodice u naseljenim mjestima Vrnojevići i Krivača u kojima većinom žive vjernici pravoslavne vjeroispovjesti , te im uručio božićne pečenice, kako bi dočekali Božić u radosti i veselju sa svojim porodicama.

Prilikom posjete sveštenika Trišića porodicama , naša ekipa je imala priliku biti jedino  u obilasku porodica koji žive u naseljenom mjestu Krivača.

Nažalost, danas u ovom mjestu ostale su samo još dvije pravoslavne porodice . Kažu, da su sretni jer ih posljednjih godina, prije blagdana obiđe Sveštenik koji im uruči pečenice , te su zahvalni dobrim i humanima ljudima koji doniraju novac za ove svrhe, kako bi i oni Božić dočekali u sreći.

Tradicija podjele božićnih pečenica biće nastavljena i narednih godina, zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, jer svake godine sve ih je više , dodao je sveštenik Trišić, te još jednom , svima vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti zaželio da Božić osjete u srcu i da svoju radost podijele sa rodbinom i komšijama.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje