Početna aktuelnosti U JU OŠ Šerići sve spremno za početak školske godine

U JU OŠ Šerići sve spremno za početak školske godine

1669
0
Podijeli

Sa prvim školskim zvonom u septembru će učenici JU OŠ Šerići sjesti u školske klupe. Sve pripreme roditelja učenika vjerujemo već su završene. Kada je u pitanju obrazovna ustanova u Šerićima uposlenici su uveliko radili dok su učenici odmarali, te su spremni za prijem 680 učenika koji će u ovoj školskoj ustanovi sticati osnovna znanja.

Do 1950. godine na području Šerića nije postojala škola, ali nije bilo ni organizovanog okupljanja vezanog za pohađanje nastave. Sva djeca u to vrijeme dorasla za upis u školu sve aktivnosti završavali su u naselju Kiseljak.

Prva školska zgrada izgrađena je 1955. godine, kapaciteta tri (3) učionice. U istoj zgradi u narednom periodu realizovao  se nastavni proces  sve do 1968. godine.

Te 1968. godine izgrađena je zgrada u kojoj se i danas organizuje nastavni proces.

Danas se nastava odvija u centralnoj i dvije područne škole (Priluk i Suha). Ove godine u OŠ Šerići sve je spremno i za prijem novih učenika i to njih 79 (prvačići) koji će svoja prva znanja sticati u školskoj 2018/2019.godini.

Nastavni proces će se odvijati u dvije smjene kako u centralnoj tako i dvije područne škole.

Biti učitelj , nastavnik i profesor jedno je od najizazovnijih i najljepših zanimanja. Biti dobar učitelj je vještina. Da su nastavnici i učitelji OŠ Šerići na čelu sa direktoricom uspješni u svom poslu potvrđuju rezultati koje učenici postižu na takmičenjima, ne sumnjamo da će ti rezultati  u ovoj školskoj godini biti još bolji.

Svim učenicima sretnu i uspješnu školsku godinu poželjela je direktorica škole Henrijeta Kadić.

Novinarka/Merisa Mučinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje