Početna aktuelnosti JU Dječije obdanište Živinice u novoj školskoj godini pohađat će 266 djece

JU Dječije obdanište Živinice u novoj školskoj godini pohađat će 266 djece

1453
0
Podijeli

 

Svake godine u  JU  Dječije obdanište Živinice, stigne veliki broj prijava od strane roditelja za upis djece  u ovu predškolsku Ustanovu.

Interesovanje roditelja  na  redovnom upisnom roku( koji je bio u maju mjesecu), ovoga puta je do sada bio najveći,  kazala nam je direktorica Dječijeg obdaništa, te dodala da je isto nastavljeno i u augustu mjesecu kada je ponovno stigao veliki broj prijava .

Obzirom, da ova predškolska ustanova mora pratiti pedagoške  standarde i normative kojima podliježe, prijave koje su stigle na adresu Obdaništa u tekućem mjesecu , morat će sačekati , kazala je Andelić, podcrtavajući da će ovu školsku godinu pohađati više od 260 djece.

Djeca koja su pohađala produženi boravak u ovoj predškolskoj Ustanovi , tokom ljetnog školskog raspusta uživali su na odmoru kući,većina njih,  tako da , pored što se u ponedjeljak vraćaju novim  školskim obavezama, vraćaju se i u JU Dječije obdanište gdje će ih spremno  dočekati  odgajateljice sa kojima će odlaziti i vraćati se iz škola ali i provoditi veći dio dana skupa, potvrdila je direktorica Andelić.

JU Dječije obdanište Živinice iz godine u godinu pokazuje kako može sve bolje i bolje da radi,  što  potvrđuju mališani ove Ustanove.

Činjenica da su djeca  vojska najjača ,  najbolji je pokazatelj završna manifestacija koju upriliči ova predškolska ustanova u maju mjesecu , a koja napuni punu salau BKC , gdje djeca na najbolji mogući nažin prezentuju sve svoje vještine i umjeća koja usavršavaju tokom cijele godine uz pomoć vrijednih  odgajatelja JU Dječije obdanište Živinice.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje