Početna aktuelnosti U MZ Šahići riješen problem snabdijevanja električnom energijom

U MZ Šahići riješen problem snabdijevanja električnom energijom

61
0
Podijeli

MZ-u  Šahiće  jučer je obišao gradonačelnik Samir Kamenjaković  sa saradnicima , a povodom završenog projekta izgradnje novog dalekovoda sa kojim je riješen problem snabdijevanja električnom energijom.

MZ Šahići spada u manja naseljena mjesta na području grada.

Broji oko 700 mještana , od toga 150 domaćinstava koji žive u Šahićima i Panjiku su godinama imali problema sa napajanjem električnom energijom.

Naime , usljed vremenskih neprilika ,većih ili manjih, mještani ovog kraja ostajali su bez napajanja električnom energijom, a i dalekovod koji je bio izgrađen korišten je i za potrebe Rudnika.

Zahvaljujući intervenciji gradonačelnika Živinica , pomenuti problem mještana je riješen.

Iz MZ Šahići uputili su  zahvale gradaonačelniku za rješavanju navedenog problema.

Iz Savjeta su ovom prilikom najavili da očekuju i realizaciju projekata asfaltiranja preostalih puteva kao i ulične rasvjete.

Podsjećamo, MZ Šahići spada u nerazvijena područja i na vraćanje novca od koncesija čekala je godinama, a ista su asfaltiranjem dionice puta od Živčića do Šahića  realizirana u prošloj godini.

Sa realizacijom navedenih projekata koje je predsjednik Savjeta MZ Šahići naveo, mještani očekuju još bolje uslove života na ovom dijelu našeg grada.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje