Početna aktuelnosti U MZ Tupković otvoren 8.memorijalni turnir

U MZ Tupković otvoren 8.memorijalni turnir

451
0
Podijeli

Mještani Mjesne zajednice Tupković na samom početku rata prvi su stali na branike domovine. Ne samo da su borci Tupkovića branili svoj kućni prag, nego su išli da brane Bosnu tamo gdje je bilo najpotrebnije.

Mjesna zajednica Tupković dala je svoja 23 najbolja borca za odbranu domovine, u znak sjećanja na sve njih već osmu godinu zaredom na poligonu kod spomen obilježja organizuju memorijalni turnir. Prije početka prve utakmice položeno je cvijeće na spomen obilježje i proučena fatha.

U organizaciji NK “Napredak” Tupković sinoć je na poligonu ispred Područne škole u Tupkoviću svečano je otvoren tradicionalni 8. po redu memorijalni  malonogometni turnir. Turnir se igra u čast 23 šehida i poginula borca MZ Tupković, od kojih je 5 bilo  aktivnih fudbalera NK Napredak.

Na turniru je učešće uzelo 18 ekipa kako iz Živinica tako iz Kalesije i Sapne. Ekipe su raspoređene u 4 grupe. Generalni pokrovitelj turnira je gradonačelnik Grada Živinica.

Turnir je otvorio Said Čerkezović, pomoćnik gradonačelnika za opću upravu društvene djelatnosti, boračko invalidsku zaštitu i raseljene osobe.

Sekretar Savjeta mjesne zajednice Tupković, govorio je o važnosti čuvanja sjećanja na najbolje sinove ovog kraja, koji su život položili za odbranu domovine.

Već duži niz godina postoji NK „Napredak“ Tupković, kroz koji je prošao veliki broj igrača, i ovo je prvi put da su oni organizatori memorijalnog turnira.  Kako bi klub i dalje radio potrebna je podrška mještana, istakao je sekretar Savjeta MZ-e Ismet Korajac.

Početni udarac izveo je Muzafer Mušanović, otac šehida Sefera Mušanovića.

U dobrambeno oslobodilačkom ratu 92/95 iz MZ Tupković poginuli su: Mušanović Bahira, Ferizović Ševal, Mujčinović Ibro, Mujčinović Kerim, Mušanović Samir, Mušanović Ramiz, Džafić Huso, Resić Abdulah , Salihović Omer, Mušanović Sefer, Fejzić Sadik, Čaušević Avdija, Pandurović Salko, Fejzić Safet, Kujuković Ahmo, Salihović Zuhdija, Čaušević Mihrat, Salihović Mešan, Fejzić Ramo, Fejzić Halil, Korajac Mehmed, Ferizović Zijad, Osmančević Dževad.

Turnir posvećen borcima MZ Tupković trajat će 15 dana.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje