Početna aktuelnosti U narednu subotu u Živinicama Međunarodni festival folklora

U narednu subotu u Živinicama Međunarodni festival folklora

219
0
Podijeli

U narednu subotu, 6. jula, grad Živinice bit će mjesto održavanja izvanredne kulturne manifestacije.

Kulturno – umjetničko društvo Živinice bit će organizator i domaćin Međunarodnog folklornog festivala na kome će učešće, pored našeg Kulturno – umjetničkog društva, uzeti i gosti iz Sjeverne Makedonije i Bugarske.

Pored defilea svih učesnika Međunarodnog folklornog festivala održat će se i smotra folklornih dostignuća sva tri pomenuta društva i po svemu, bit će to nezaboravan doživljaj za sve  koji dođu u 20 sati na Trg Policije u Živinicama.

“Još nekoliko dana ostalo je do Međunarodnog festivala folklora koji će se održati u Živinicama, 06. jula 2024. godine. Očekuje vas, poštovani sugrađani i drugi koji posjete Živinice, mnogo igre i muzike iz svih krajeva Bosne i Hercegovine kao i regiona, te bogatstvo narodnih nošnji i običaja.” – poručio je Nedim Bosankić predsjednik Kulturno – umjetničkog društva Živinice prilikom posjete reporterske ekipe Televizije Živinice jednoj od proba članova ovog društva pred subotnji nastup.

Svi članovi Kulturno – umjetničkog društva Živinice raduju se narednom nastupu i s nestrpljenjem isčekuju taj veliki kulturni događaj kako bi pokazali sav raskošan repertoar igara koji su pripremili.

Međunarodni festival folklora je kulturni događaj koji je idealna prilika za promociju grada Živinice i njegovih turističkih mogućnosti.

Na kraju, još jednom, poziv iz Kulturno – umjetničkog društva Živinice: “Pozovite prijatelje, dođite i uveličajte Međunarodni folklorni festival!”

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje