Početna aktuelnosti Servisne informacije 02.07.2024.

Servisne informacije 02.07.2024.

58
0
Podijeli

U PS Živinice su nam saopćili da su zabilježili narušavanje javnog reda i mira u Dubravama Donjim  od strane jednog lica, drskim ponašanjem i nepostupanjem po ovlaštenju službene osobe.

Zabilježili su i krivično djelo-  bludne radnje u naselju Priluk.

Na putevima grada saobraćajne nesreće dogodile su se u naselju Litve, Ulici Stara pruga  i u naselju Strašanj.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ul. Stara pruga motociklista je zadobio teže povrede prilikom sudara sa putničkim motornim vozilom , te je navedeno lice zadržano na liječenju na UKC Tuzla.

U ostalim saobraćajnim nesrećama povrijeđenih lica nije bilo , dok je na teretnim i putničkim vozilom pričinjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana u PS Živinice zabilježeno je 20.

Vatrogasci PVJ Živinice gasili su požar na električnom satu  porodične kuće u  Prvoj ulici. Brzom intervencijom vatrogasaca kao  i elektro službe požar je lokalizovan i ugašen.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 118 usluga građanima, dok su četiri   puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam saopćili da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

Iz BIHAMK-a:

Zbog nestabilnog vremena, te povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje