Početna aktuelnosti U O.Š. Šerići upriličen sajam ˝Kupujmo i koristimo domaće˝

U O.Š. Šerići upriličen sajam ˝Kupujmo i koristimo domaće˝

933
0
Podijeli

U osnovnoj školi u Šerićima danas je upriličen sajam ˝Kupujmo i koristimo domaće˝, koji je bio prodajnog karaktera.

Na današnjem sajmu koji se u ovoj školi organizira već treću godinu zaredom, svoje mjesto su našli mnogi domaći proizvodi koji su pripremani od strane učenika ali i njihovih mama i nena , koje su sa ponosom posjetiteljima sajma nudili iste.

Na sajmu ˝Kupujmo i koristimo domaće˝našle su i mnogo domaće bosanskohercegovačke firme , sa kojima osnovna škola Šerići sarađuje, mada su danas sklopljena i nova prijateljstva.

Direktorica Kadić, ističe da je raduje činjenica da ideja koja je krenula iz ove škole  prije tri godine ,je prepoznata od javnosti, jer svake godine posjetitelja na sajmu je sve više.

Sva prikupljena sredstva biće utrošena za kupovinu školskog namještaja.

Na sajmu smo zatekli i učenike i učenice koji su sretni ,jer će  svojim unikatnim radovima koje su sami izradili i prodali poboljšati uslove rada u školi koji pohađaju.

Napominjemo, pored sajma koji je danas upriličen , u ovoj školi je održana i Svečana akademija u povodu Dan državnosti BiH , te je ovom prilikom direktorica uputila i čestitku.

Svoj doprinos u Svečanoj akdemiji dali su učenici horske , dramske , literarne , folklorne i drugih sekcija ,a koji su različitim sadržajima ,  koji su posvećeni domovini obilježili značaja datum u historiji BiH.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje