Početna aktuelnosti U toku rekonstrukcija vodovoda u Živinicama Gornjim – podružnica Rasadište

U toku rekonstrukcija vodovoda u Živinicama Gornjim – podružnica Rasadište

356
0
Podijeli

Stanovnici Mjesne zajednice Živinice Gornje, koji su bili priključeni na vodovod Pješinac, godinama su muku mučili sa vodosnabdijevanjem, ne zbog nedovoljnih količina vode jer vode ima, već  zbog enormnih dugovanja za električnu energiju i zbog čestih kvarova na vodovodnoj mreži.

Zbog tih problema, koji su se godinama ponavljali, mještani nekih naselja su odlučili da naprave vlastite vodovode i odvoje se od Pješinca.

U problemu su ostali žitelji naselja Rasadište, Bukovac i još nekolicina dijelova Mjesne zajednice Živinice Gornje.

Poduzetni  predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Živinice Gornje Sabahudin Krivalić, uz nesebičnu pomoć gradonačelnika Begana Muhića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Živinice Naila Jusića, već neko vrijeme poduzima konkretne aktivnosti kojima se rješava problem urednog vodosnabdijevanja pomenutih naselja.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Živinice Gornje temeljito je pripremio projektnu dokumentaciju za Projekat vodovoda podržnice Rasadište i aplicirao je na više adresa za finansijska sredstva za potpunu izgradnju novog vodovoda u ovom dijelu u Mjesne zajednice Živinice Gornje.

Do realizacije tog veoma važnog projekta, prvi ljudi grada Živinice reagirali su u sanaciji dugova za potrošenu električnu energiju kojom se napajaju i pokreću pumpe kao i u saniranju dotrajale postojeće vodovodne mreže.

I na ovom primjeru pokazuje se u najboljem svjetlu sinergija gradske uprave Živinice, Savjeta mjesne zajednice sa metodičnim predsjednikom i građana, koja za rezultat daje bolje uslove za življenje na ovom dijelu teritorije grada Živinice.

Osim ovog projekta, Živinice Gornje ovih dana realiziraju još nekoliko bitnih projekata infrastrukture, prije svega, putne.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje