Početna aktuelnosti Započeli radovi na rekonstrukciji podloge u Gradskoj dvorani

Započeli radovi na rekonstrukciji podloge u Gradskoj dvorani

322
0
Podijeli

Iako su radovi na rekonstrukciji podloge i ugradnji novog parketa u Gradskoj dvorani u Živinicama trebali započeti još u prošlom mjesecu, sa zakašnjenjem navedeni radovi započeli su danas. Radi se o dugo očekivanom projektu vrijednosti oko 145.000 KM. 100.000 KM obezbijedio je grad Živinice dok je preostali iznos sufinansiran od strane kantonalnog Ministarstva za kulturu, sport i mlade.

Pored rekreaktivnog dijela, trenažni proces u Gradskoj dvorani obavlja 11 sportskih klubova. Zbog rekonstrukcije dvorane korisnici usluga sportskog centra u Živinicama u narednom periodu takmičarske susrete i treninge morat će organizirati u okruženju. Radovi na rekonstrukciji podloge trebali bi biti okončani u narednih 15 dana nakon čega će sportski klubovi moći nastaviti sa treninzima u sportskom centru našeg grada.

Uprava dvorane aktivno radi i na regulisanju pitanja oko semafora koji nije u funkciji od decembra prošle godine.

Gradska dvorana u Živinicama na radost sportista našeg grada ali i sportskih zaljubljenika proljetne dane će dočekati u novom ruhu. Svakako uskoro će biti realiziran najvažniji projekat koji će očuvati zdravlje sportista koji treniraju i igraju takmičarske susrete u Gradskoj dvorani u Živinicama. Izvršena je rekonstrukcija rasvjetnih tijela u velikoj i maloj dvorani, a također uređena je i mala sala u živiničkom sportskom centru. Ukupan investiran iznos u radove unutar Gradske dvorane u Živinicama prelazi 200.000 KM. Uprava živiničke sportske dvorane u narednom periodu planira realizirati još nekoliko projekata kako bi se u potpunosti stekli svi uslovi za organiziranje sportskih manifestacija u našem gradu na boljem nivou.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje