Početna aktuelnosti U Živinicama naredne sedmice počinje Festival umjetnosti za djecu

U Živinicama naredne sedmice počinje Festival umjetnosti za djecu

353
0
Podijeli

Predhodne dvije godine najmlađi mališani Živinica imali su priliku tokom mjesec dana da uživaju u različitim aktivnostima kroz  Festival dječije umjetnosti.

Ove godine, zbog pandemije korona virusa, Festival umjetnosti za djecu će trajati četiri dana.

Neće biti prilike, da djeca kroz različite radionice pokažu svoje afinitete, ali će uživati u predstavama i promociji zbrike pjesma i igrokaza.

Festival će biti održan 10.11.12.i13 decembra.

Isti  će početi promocijom Zbirke priča i igrokaza za djecu “Ples u svemiru” u 18 sati  – u izdavaštvu JU BKC Živinice .

Već 11.decembra biće igrana predstava za djecu TOBIJA – Pozorište mladih Sarajevo, zatim 12.decembra Predstava Mutiša i Kvariša -Art teatar Tuzla, dok će 13.decembra predstavom Gradskog pozorišta Živinice ˝Tvornica snova˝ biti zatvoren Festival dječije umjetnosti .

Sve predstave počinju od 18 sati.

Polaznici dramskog studija imaće priliku kroz ovaj Festival održati i radionicu 12.decembra od 11 do 13 sati.

Prema riječima direktora JU BKC Elmira Krivalića, Festival će se održati uz poštivanje mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom COVID-19., a to znači da je broj mjesta  ograničen na 70 posjetilaca, distanca od dva metra, a za članove porodice odnosno roditelja i dijete ili dvoje djece iz iste porodice sjedište jedno do drugog.

Svi posjetioci su obavezni držati distancu, nositi masku prije i tokom predstave, te izvršiti dezinfekciju ruku i obuće prilikom ulaska u salu.Pošto je broj posjetilaca ograničen – pretprodaja ulaznica po cijeni od 5 KM će biti od ponedjeljka 7.decembra u terminu od 8 do 15 sati u prostorijama BKC-a.

Pokrovitelji festivala su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za kulturu sport i mlade TK, Fondacija za izdavaštvo Sarajevo, te Grad Živinice.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje