Početna aktuelnosti U Živinicama obilježen 3.decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

U Živinicama obilježen 3.decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

164
0
Podijeli

Glavna skupština Ujedinjenih naroda, 1992. godine, usvojila je rezoluciju kojom je 3. decembar proglasila Međunarodnim danom osoba s invaliditetom.

Tim povodom , Savez osoba sa invaliditetom Živinice dana je nizom aktivnosti obilježila ovaj dan, s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom.

Za svakog čovjeka potrebno je puno odricanja, snage i volje da bi ostvario uspjeh u bilo kojoj oblasti života.

Sve to samo više puta uvećano, potrebno je osobama s invaliditetom, ako žele da učine neke korake koji su na granici njihovih mogućnosti, zbog svog invaliditeta.

Snažan stav bez straha, neuobičajena upornost i prevazilaženje stereotipa su neophodni da bi osobe s invaliditetom postale planetarno poznate i uspješne.

U Živinicama je mnogo osoba koje imaju invaliditet ali su uz podršku Klubova  i lokalne zajednice , dobili priliku da svoj afinitet pokažu u društvu i istaknu da zaslužuju jednakog uživanja ljudskih prava.

Savez osoba sa invaliditetom Živinice , odlučio se da u povodu Međunarodnog  dana osoba sa invaliditetom predstavi javnosti Klubove čiji su članovi osobe sa invaliditetom kao i njihove uspjehe.

Saveza osoba sa invaliditetom trenutno čine Klub ribara osoba sa invaliditetom , Odbojkaški klub invalida, te Streljaški sportski Klub osoba sa invaliditetom.

Ovom prilikom predstavili su svoj rad ali i uspjehe Kluba.

Više u prilogu…

Nesebičnu podršku u radu ovih Klubova svakako daje GV  i gradska uprava.

Predsjedavajući GV je ovom prilikom prisutnima čestitao na postignutim rezultatima, i poručio da podrška neće izostati ni u narednom periodu.

Svečanosti u povodu 3.decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom predhodilo je polaganje cvijeće na centralno spomen obilježje  u gradskom parku kao i na bistu  heroja Nesiba Malkića.

Također, danas su prisutni imali priliku gađati iz vatrenog oružja u Streljani, a i uživati u revijalnoj utakmici Odbojkaškog Kluba invalidaŽivinice.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje