Početna aktuelnosti U Živinicama obilježena 30.godišnjica formiranja ARBiH

U Živinicama obilježena 30.godišnjica formiranja ARBiH

439
0
Podijeli

U organizaciji Saveza demobilisanih boraca TK-a, danas je u Živinicama održana centralna manifestacija obilježavanja 30. godišnjice formiranja Armije RBiH za područje Tuzlanskog kantona.

Manifestaciji su prisustvovali predstavnici gradskih i kantonalnih vlasti, kao i brojni predstavnici boračkih organizacija .

Domaćin centralne manifestacije bila je Organizacija demobilisanih boraca Grada Živinice.

Obilježavanje  jubileja, 30 godina od osnivanja ARBIH,  započeo je  polaganjem cvijeća i odavanjem počasti od strane brojnih delegacija na Spomen obilježju šehidima i poginulim braniteljima  u parku Bosanskih branilaca, bisti heroja Nesiba Malkića, te Partizanskom spomen obilježju.

Nakon polaganja cvijeća uslijedilo je postrojavanje  učesnika manifestacije na parkingu iza Gradske uprave odakle je prema BKC Živinice krenuo svečani defile.

Održana je i svečana akademija, na kojoj su evocirane uspomene na 15. april 1992. godine, kada je i zvanično formirana Armija Republike BiH.

Na dane ponosa i slave iz aprila 1992. godine podsjetili su premijer TK Irfan Halilagić, gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković i predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK-a Ibrahim Mušić.

Izjave u 18:30 u Info bloku…

Armija Republike BiH bila je respektabilna vojna sila koja je, zajedno s pripadnicima policije, osigurala slobodu svim građanima naše države.

Svaka stopa zemlje Bosne natopljena je krvlju njenih šehida i upravo zbog toga nikada ne smijemo zaboraviti one koji su u četvorogodišnjoj borbi s višestruko nadmoćnijim neprijateljem dali najviše u odbrani nezavisnosti i suvereniteta naše države, poručeno je sa Akademije.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje