Početna aktuelnosti U Živinicama održana traktorijada

U Živinicama održana traktorijada

205
0
Podijeli

Udruženje  poljoprivrednika Živinice upriličilo je treću po redu ˝ Traktorijadu ˝ koja je održana na pisti u Ciljugama.

Bila je ovo prilika za druženje poljoprivrednika  iz Živinica ali i  šire ,razmjenu iskustava ali i za smotru moćnih poljoprivrednih mašina i njihovo međusobno nadmetanje u snazi.

Na traktorijadi koja je upriličena u Ciljugama prisutvovao je značajan broj  poljoprivrednika sa svojim nezaobilaznim i veoma korisnim ljubimcima –traktorima.

Kako nam je kazano , organizovanje traktorijade  u Živinicama krenulo je prošle godine , kako bi se odmjerile  vještine na radnim mašinama ali i družili poljoprivrednici  te razmijenili iskustva.

Učesnici traktorijade su  nam kazali da su zadovoljni organizacijom , te da je ovo lijepa prilika da se odmore od teške poljoprivredne godine, ali i da svoje traktore odmore od rada.

Ovom prilikom traktoristi su se nadmetali u disciplinama kao što su nadvlačenje traktora, odmjeravanje snage, poligonska vožnja traktorske prikolice, prevrtanje traktorske gume i trka malih traktora .

Organizatori se nadaju  da će traktorijada u narednom periodu okupiti još veći broj učesnika sa ciljem promovisanja mehanizacije koje posjeduju poljoprivrednici u Živinicama.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje