Početna aktuelnosti U Živinicama održani bazarni dani

U Živinicama održani bazarni dani

286
0
Podijeli

U danima proteklog vikenda u okviru  ˝Dana internacionalne kuhinje˝,  održan je Bazar,  na kojem su zainteresirani izlagači imali priliku da izlože svoje proizvode iz domaće radinosti.

Pekmez od jabuka, džem od šljiva , slatko od smokvi, sok od borovnice, kupine, grožđa, zatim različiti  ručni radovi koji su rađeni vrijednim rukama žena, samo su dio onoga što je bilo na raspolaganju građanima Živinica kroz ovogodišnji Bazar,  koji je po treći puta organiziran u Živinicama .

Grad Živiice na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem , i ove godine se odlučio na organizaciju jednog ovakvog događaja sa ciljem pružanje prilike malim proizvođačima da prodaju svoje proizvode.

Izlagače je obišao  prvi čovjek grada,  koji je i na ovaj način pokazao proizvođačima da stoji na raspolaganju za bilo koji vid podrške kada  je u pitanju njihov rad.

Izlagači su iskazali svoju zahvalnost organizatorima na prilici da kroz Bazar građanima ponude svoje proizvode.

U sklopu bazarnih dana u Živinicama, prisutne su uživali i u drugim sadržajima, među kojima su bili i animatori za djecu.

Podsjećamo, Bazarni dani u Živinicama su trajali dva dana.

Osnovni odbor Mehamet organizirao je besplatnu roštiljijadu,  dok su najmlađi a i oni malo stariji uživali u besplatnom obilasku grada sa turističkim vozićem.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje