Početna aktuelnosti U Živinicama okupljena rukometna kadetska reprezentacija BiH

U Živinicama okupljena rukometna kadetska reprezentacija BiH

99
0
Podijeli

Razlog okupljanja je Međunarodni turnir koji će biti održan od 9. do 12. aprila u Rovinju na kojem pored naše reprezentacije učestvuju još i selekcije Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Živinice su jučer bile mjesto okupljanja kadetske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je tako po prvi put u sastavu nakon osam godina pauze. U Evropi, u sportu općenito pa i u rukometu radi se sistemski. Veliki je broj zemalja koja često okuplja mlade selekcije kako bi igrači imali motiv za trening jer nastup u državnom dresu za sve koje treniraju bilo koji sport je san. U Bosni i Hercegovini, nažalost, u potpunosti je drugačija situacija u odnosu na ostatak Evrope, a talentovani igrači po prvi put poziv u rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine dobijaju sa 18 godina tačnije u juniorsku selekciju. Iz susjedne Hrvatske u naš savez stigao je poziv za učešće na Međunarodnom turniru. U trenutku poziva u našoj zemlji nije bilo kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a da isti ne propadne potrudili su se treneri Alen Hadžić i Andrej Bošnjak koji su uložili maksimalne napore da u što kraćem periodu okupe rukometnu selekciju. Organizator akcije okupljanja i sudjelovanja na turniru kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine su rukometni savez Tuzlanskog kantona uz saradnju sa rukometnim klubom Konjuh, školom rukometa Zrinjski Mostar te školom rukometa Banja Luka.

Trener Andrej Bošnjak ističe da će stručni štab kao i igrači biti maksimalno angažovani da odigraju dobro na turniru te da budu iznenađenje istog.

U kadetskoj rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine svoj dres zadužilo je šest igrača iz rukometnog kluba Konjuh, a to su Vahid Halilović, Alem Hadžić, Emir Kadrić, Aden Lugavić, Amel Mulavdić i Almir Nuhić, njihov trener je Alen Hadžić koji ističe da će se ovi igrači potruditi da uspjehe sa klupskog nivoa prenesu i na reprezentativni, jer je ova generacija aktuelni prvak Bosne i Hercegovine.

Pored igrača iz omladinskog pogona rukometnog kluba Konjuh okosnicu kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine činit će i šest igrača iz škole rukometa Zrinjski Mostar. Trener kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Andrej Bošnjak trener je i u omladinskim selekcijama Hrvatskog rukometnog kluba Zrinjski Mostar te ističe da će također radi o talentovanoj generaciji kao je na okupu već duži vremenski period.

Vrijedi istaći da je okupljanje kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine te put i smještaj u Rovinju uz svu dodatnu opremu pored sponzora rukometnog saveza Bosne i Hercegovine uz značajnu novčanu injekciju podržala Vlada Tuzlanskog kantona te Grad Živinice.

Treneri: Alen Hadžić (Konjuh, Živinice) i Andrej Bošnjak (Zrinjski, Mostar).

Igrači:

Vahid Halilović, desni bek, RK KONJUH ŽIVINICE

Alem Hadžić, srednji bek, RK KONJUH ŽIVINICE

Emir Kadrić, lijevo krilo, RK KONJUH ŽIVINICE

Aden Lugavić, srednji bek, RK KONJUH ŽIVINICE

Amel Mulavdić, golman, RK KONJUH ŽIVINICE

Almir Nuhić, pivot, RK KONJUH ŽIVINICE

Marko Nikšić, lijevo krilo, HMRK ZRINJSKI MOSTAR

Nikola Ljubić, pivot, HMRK ZRINJSKI MOSTAR

Karlo Perić, pivot, HMRK ZRINJSKI MOSTAR

Adriano Ćorić, lijevi i srednji bek, HMRK ZRINJSKI MOSTAR

Roko Raguž, desni bek, HMRK ZRINJSKI MOSTAR

Toni Cvitanović, lijevi – srednji bek,  HMRK ZRINJSKI MOSTAR

Adem Musić, golman, RK GRAČANICA

Kristian Katić, desno krilo, RK ŽEPČE

Tin Filipović, lijevi bek, RK ČELIK JUNIOR

Elmas Avdić, lijevi bek, RK KRIVAJA ZAVIDOVIĆI

Nikola Kevac, desno krilo, Škola rukometa BANJA LUKA

Strahinja Vukmir, golman, Škola rukometa BANJA LUKA

Stručni štab reprezentacije: Šefket Hajdarević (Konjuh), Dario Pušić (Zrinjski) i Alija Hasić (predsjednik RS).

 

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje