Početna aktuelnosti U Živinicama palo interesovanje za imunizaciju

U Živinicama palo interesovanje za imunizaciju

60
0
Podijeli

U Živinicama je do sada vakcinisano više od 7000 građana.

Još uvijek je ovaj grad po broju vakcinisanih na području Tk-a drugi , ali je interesovanje građana za imunizaciju sada manje , ističe dr.Ružica Samrdžić Janković specijalista epidemiolog u JZU Dom zdravlja Živinice.

Jedan od razloga što građani se sve manje vakcinišu , je što čekaju željenu vakcinu, tačnije  Fajzer, dodala je doktorica , te naglasila da građani ne trebaju da čekaju željenu vakcinu,  jer su sve vakcine dobre i priznate u EU.

Iz ove zdravstvene ustanove i ovom prilikom pozvali su  građane da se vakcinišu te istakli da  su im na raspolaganju dvije vakcine, švedska i kineska,  kaže Samardžić te dodaje da na vakcinicaiju mogu doći svi građani stariji od 18 godina i to bez naručivanja.

Medicinskom osoblju  koje je angažovana na procesu imunizacije pomažu i mladi CK Živinice, za koje iz ove zdravstvene ustanove imaju samo riječi pohvale.

Ovih dana ponovno je počeo da raste broj zaraženih osoba na korona virus. Kako nas četvrti val ne bi vratio na stanje u kojem smo se našli u 2020.godini, iz Doma zdravlja Živinice još jednom su pozvali građane da se odazovu vakcinaciji.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje