Početna aktuelnosti U Živinicama promovisana knjiga ˝Smrt u ogledalu˝ Melide Travančić

U Živinicama promovisana knjiga ˝Smrt u ogledalu˝ Melide Travančić

214
0
Podijeli

Gradska biblioteka Živinice sinoć je okupila ljubitelje pisane riječi  na promociji  knjige ˝Smrt u ogledalu ˝ Melide Travančić.

Radi se o knjizi koja ima širok tematski spektar, a zajednički imenitelj, je odnos između dvoje, žene i muškarca, Nje i Njega.

Melida Travančić na vrlo zanimljiv način ispisuje priče koje su samo po obimu kratke.

Svaka priča u ovoj zbirci ima precizno naznačenu radnju, svaka je smještena u jasno determinisan ambijent i svaka ima živo oslikane likove, mnoge od njih i prepoznatljive vremenske okvire. Koliko u naraciji, isto toliko, možda i više, njihova uzbudljivost je u načinu pripovijedanja, tačnije, u stilu svojstvenom istinskim majstorija kratke prozne forme, napisao je u recenziji književnik Ranko Pavlović.

Živiničanima su o knjizi govorili promotori Sead Husić i Amra Mujezinović, kao i autorica Melida Travančić.

Melida Travančić je iz Tešnja (1985), doktor humanističkih nauka iz područja književnosti; piše kratke priče, poeziju i putopise; objavila dvije knjige pjesama Ritual (2008, 2009) i Svilene plahte (2009); izabrala i priredila dvije knjige Tešanj, grade : Usmena književnost u Tešnju, Tešanj u usmenoj književnosti (2009) i Haiku grad : Tešanj u pjesmi (2010); sarađuje sa časopisima; višestruko je nagrađivana…

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje