Početna aktuelnosti Učiteljica Ankica Žunić nagrađena za doprinos i afiramiciju predškolskog odgoja i obrazovanja

Učiteljica Ankica Žunić nagrađena za doprinos i afiramiciju predškolskog odgoja i obrazovanja

488
0
Podijeli

Udruženje zaposlenika predškolskih ustanova TK organizovao je ove godine po treći puta obilježavanja Dana učitelja  u Milom  selo koje se nalazi nedaleko od Lukavca , gdje su se okupili  odgajatelji javnih i privatnih predškolskih ustanova sa područja TK.

Ovom prilikom,   nagrađeni su oni koji su u svom radu dali nemjerljiv doprinos u razvoju i afirmaciji  predškolskog odgoja i obrazovanja.

Među njima je i učiteljica Ankica Žunić koja je svoj radni vijek posvetila najmlađima.

Mnogo je živiničkih mališana imalo tu čast , i još uvijek ima ,  da usvaja nova znanja i vještine između ostalih i od ove učiteljice.

U odgojno obrazovnoj ustanovi  Dječije obdanište Živinice radi već 28 godina i svih ovih godina , kako ističe, nastojala je uvijek dati maksimum u svom radu .

˝Djeca su naše najveće bogatstvo, koliko ulažemo u njih , toliko i dobijamo˝, kazala je između ostalog Žunić. Dodala je,  i da je sretna što je njen rad , neko ipak prepoznao.

Podrška nagrađenoj učiteljici stigla je upravo iz kolektiva u kojem radi, te je ovom prilikom učiteljica Mejra Mustafić uputila čestitke u ime kolega iz ove JU.

Nakon uručenih priznanja kolege učitelji iz predškolskih ustanova su uz ugodno druženje razmjenili iskustva te obećali da će se vidjeti naredne godine na nekom novom mjestu.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje