Početna Uncategorized Udruženje Izvor Selsebil Živinice:Uspješno završena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Udruženje Izvor Selsebil Živinice:Uspješno završena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

921
0
Podijeli

Udruženje Izvor Selsebil Živinice već drugi puta u ovoj godini organizovalo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Svakako cilj  organizovanja ovih akcija je SPASITI ŽIVOT. I ovoga puta akciji se odazvao znatan broj građana , koji su prepoznali važnost ovog humanog čina.

Darivanje krvi je dobrovoljno a Živinice se  mogu  ponositi velikim brojem višestrukih davalaca ove dragocjene tečnosti.

Svaka akcija koju organizuje Udruženje Izvor Selsebil  nailazi na značajan odaziv Živiničana , što je pokazala i druga ovogodišnja akcija, koja je upriličena u prostorijama Službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice.

Petočlana ekipa Zavoda za transfuzijsku UKC Tuzla imala je mnogo posla a dr. Samra  je pojašnjavala postupak za darivanje krvi svakom davaocu.

Udruženje Izvor Selsebil Živinice  zahvalno je medicinskom timu i dobrovoljnim davaocima krvi,  jer svi koračaju putem kojem je zajednički cilj: SPASITI ŽIVOT!

Oni koji su bili spriječeni darovati krvi na ovoj akciji u Živinicama , mogu to učiniti i odlaskom u Zavod za transfuzijologiju UKC-a Tuzla.

Novinarka/Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje