Početna aktuelnosti Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Živinice daje podršku za dopunu Zakona o...

Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Živinice daje podršku za dopunu Zakona o prostornom uređenju i građenju TK

94
0
Podijeli

Gradonačelnik Živinica prije nekoliko dana zvanično je  uputio Inicijativu za dopunu Zakona o prostornom uređenju i građenju Tuzlanskog kantona, kojom se omogućava postavljanje solarnih panela bez potrebnih odobrenja za građenje.

S tim u vezi Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Živinice je uputilo podršku navedenoj inicijativi i obratilo se Skupštini i Vladi TK  navodeći da je  dopuna Zakona od krucijalnog značenja za sve koji imaju namjeru instalirati solarne elektrane i za iskorištenje sunca,  kako za procese proizvodnje, tako i za korištenje u domovima građana.

˝Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Živinice daje punu podršku inicijativi Gradonačelnika grada Živinice Samira Kamenjakovića u vezi sa dopunom Zakona o prostornom uređenju i građenju TK. Dopune se odnose na pojednostavljivanje dobijanja dozvola za postavljanje solarnih panela i iskorištenje istih za proizvodnju električne energije.

Navedena dopuna Zakona je od krucijalnog značenja za sve koji imaju namjeru instalirati solarne elektrane i za iskorištenje sunca kako za za procese proizvodnje, tako i za korištenje u domovima građana. Posebno je ovo bitno u odnosu na sadašnje stanje cijene energenata i dostupnost istih te molimo sve one koji mogu dati doprinos da se usvoje dopune da ih i podrže˝, poručili su iz Udruženja poslodavaca.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje