Početna aktuelnosti Uništeni most kod Željezničke stanice čeka na sanaciju

Uništeni most kod Željezničke stanice čeka na sanaciju

236
0
Podijeli

Junske poplave koje su zadesile i naš grada , pored toga što su uništile domove većini  stanovništva, napravile su ogromne štete na poljoprivrednim usjevima, te je uništena i infrastruktura.

Pored putne komunikacije, uništeni su i mostovi kod Željezničke stanice Živinice kao i u naselju Litve.

Nivo vode rijeke Oskove tog 22.juna dostigao je tu tačku koja je uspjela  je uništiti betonsku konstrukciju mosta kod Željezničke pruge.

Preko ovoga mosta  svakodnevno pređe veliki broj građana , a najviše  djece,  kojima je ovaj most poveznica od škole do kuće .

Iako je uništen i ne bi trebao biti korišten, preko ovoga mosta i danas prelaze građani.

Svoju sanaciju čeka, kao i drugi projekti koji su uništeni u poplavama.

Postavlja se pitanje , ko će snositi odgovornost ukoliko se desi neka nesreća?

Ovaj most shodno potrebama stanovništva ovog dijela grada , zaista iziskuje hitnost u rekonstrukciji ili mozda čak izgradnji i novog mosta koji  je ranijih godina i najavljivan.

Podsjećamo, rekonstrukcija ovoga mosta rađena je krajem 2018. godine.  O dotrajalosti i lošem izgledu mosta suvišno je bilo govoriti i tada.

Inicijativa za rekonstrukciju istog stigla od građana i Savjeta MZ-a Oskova , te je tom prilikom izdvojeno iz budžeta grada Živinice oko 10 hiljada KM , za radove koje je bilo neophodno uraditi.

Tom prilikom iz Savjeta MZ-a Oskova kao I Gradske uprave kazali su da se radi o privremenom rješenju.

Ideju za trajno rješenje ovoga problema , čelni ljudi iz pomenute uprave i Savjeta vidjeli su u izgradnjii novog most sa pješačkom stazom.

Hoće li do njegove realizacije doći sad, kada je pa gotovo u poptunosti uništen , ili će se ponovno tražiti privremeno rješenje, saznaćemo , nadamo se uskoro.

A do tada , građanima savjetujemo da i dalje  budu oprezni!

Novinarka: Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje