Početna aktuelnosti Upriličena prezentacija o energetskoj efikasnosti i obnovljivima izvorima energije.

Upriličena prezentacija o energetskoj efikasnosti i obnovljivima izvorima energije.

1136
0
Podijeli

Podsjećamo , u okviru realizacije projekta „Poboljšanje energetske efikasnosti javne rasvjete u užem gradskom jezgru Živinica“ koji se realizuje u saradnji Općine Živinice sa UNDP-om završena je zamjena postojeće javne rasvjete sa 360 LED sijalica, koje su predviđene za prvi dio ovog projekta. Navedenim projektom postigla se ušteda u energiji preko pedeset posto i povećala kvaliteta svjetlosti rasvjete. Općina Živinice je sufinansirala ovaj projekat u vrijednosti od oko 45.000,00 KM, a cjelokupna vrijednost projekta iznosi 260.000,00 KM.

U ovaj projekat pored općine Živinice uključila se i NVO Jezero  koja je partner projekta.

Kako bi stanovništvo zapadnog dijela općien Živinice   bilo bolje informisano  o energetskoj efikasnosti i neophodnosti racionalnog korištenja energije  NVO Jezero je upriličila prezentaciju.

Kroz ovu prezentaciju mještani ove MZ su dobili korisne savjete kako uštedjeti energiju  te su saznali i kako dio svojih energetskih potreba  mogu dobiti iz obnovljivih izvora , međutim to nije sve ..Svim učesnicima su podiejljeni i informativni letci i po jedna led sijalica , čime su već danas počeli štedjeti energiju u svom domaćinstvu.

Napominjemo ovak aktivnost je predviđena SEAP-om  koji je početkom ove godine usvojen od strane OV Živinice.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje