Početna aktuelnosti Upriličena prezentacija PREC-a

Upriličena prezentacija PREC-a

855
0
Podijeli

U prostorijama Udruženja Porodični ruralni edukativni centar Živinice u petak je održana promocija  PREC-a i edukacija poljoprivrednih proizvođača na temu „Plastenička proizvodnja povrća”. Također je bilo govora o promociji i obuci iz agroturizma te upisa u školu agroturizma za odrasle i mlade.

Svjesni  činjenice da čovjek svakodnevno uči bez obzira što se možda dugi niz godina bavi istom djelatnošću PREc je odlučio da aktuelizira brojne teme iz poljoprivrede koje će prezentovati po MZ-a naše Općine.

Udruženje PREc Živinice koje je međunarodno udruženje i radi sa francuskim ruralnim školama ima za cilj razvoj sela i povezivanje mladih, žena, roditelja kroz edukacije po principu naizmjenične pedagogije i umrežavanje, te teži da pojedinci umreženi sa ostalim komšijama, porodicama uzimaju inicijativu i prave pozitivne promjene u društvu. Naše udruženje tu svoju misiju uspješno provodi i promoviše sve one vrijednosti koje ruralna područja mogu da pruže kako domaćem stanovništvu tako i ostalim posjetiocima općine Živinice.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje