Početna aktuelnosti Uskoro predstava “Odron” Gradskog pozorišta Živinice

Uskoro predstava “Odron” Gradskog pozorišta Živinice

87
0
Podijeli

Povodom obilježavanja jubileja Gradskog pozorišta Živinice, 50 godina uspješnog djelovanja “na daskama koje život znače“, ljubitelji teatarske umjetnosti imali su priliku uživati u nekoliko izvrsnih pozorišnih predstava koje su izvedene u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Narodno pozorište Zenica odigralo je dvije predstave, a gostovanje u Živinicama imalo je i Narodno pozorište Tuzla.

Živiničkoj publici prvo se predstavilo Narodno pozorište Zenica sa predstavom „Ko je lud“, a isto pozorište svoj drugi nastup imalo je sa predstavom „Partija remija“.

Prije dva dana, Narodno potorište Tuzla odigralo je predstavu“Djelidba“.

Završetak Programa obilježavanja 50 godina Gradskog pozorišta Živinice planiran je za 14. juni kada će živiničko pozorište odigrati predstavu „Odron“.

“Pozorišna umjetnost u Živinicama živi već 50 godina, od osnivanja Gradskog pozorišta Živinice, koje je osvajalo nagrade na mnogim festivalima širom zemlje. Mi smo ponosni na sve naše teatarske projekte, kao i na glumce i režisere koji su činili ali i danas čine našu pozorišnu čaroliju.” – Istakao je Suad Avdagić direktor Gradskog pozorišta Živinice i još jednom pozvao živiničke ljubitelje pozorišne umjetnosti da dođu 14. juna u Veliku salu Bosanskog kulturnog centra Živinice na predstavu “Odron”.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje