Početna aktuelnosti Vijećnik GV Živinice Mujo Muratović podnio inicijativu za uvođenje obaveznog historijskog...

Vijećnik GV Živinice Mujo Muratović podnio inicijativu za uvođenje obaveznog historijskog časa u Potočarima

583
0
Podijeli

Na posljednoj održanoj sjednici GV Živinice  pod tačkom Vijećnička ,pitanja i inicijative, vijećnik Mujo Muratović uputio je inicijativu Ministarstvu obrazovanja i nauke i Vladi TK-a,   za uvođenje obavezno historijskog časa u Potočarima, a istu su podržali svi vijećnici.

Muratović za TV Živinice  pojašnjava , da je od velikog značaja da  ova inicjativa dobije podršku i u resornom ministarstvu i Vladi, kako bi mladi naraštaji učili o razmjerama genocida koji se desio na kraju 20. stoljeća, te bili  osnaženi saznanjem da se genocid više nikada nikome ne smije desiti.

Izjavu Vam donosimo u 18:30 minuta u Info bloku..

Muratović dodaje,  da očekuje da će inicijativa dobiti zeleno svjetlo u resornom ministarstvu i Vladi , te naglašava,  da će Gradskom vijecu  Živinice predložiti  da se kroz rebalans budžeta obezbjede sredstva  ,za prevoz učenika do Srebrenice.

Ukoliko sve bude išlo po planu, realizacija upućene inicijative mogla bi biti uvrštena u plan i program osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja već od naredne školske godine, očekivanja su Muratovića.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje