Početna aktuelnosti Vlada TK obezbijedila sredstva za rješavanje pristupnog puta prema Regionalnoj sanitarnoj...

Vlada TK obezbijedila sredstva za rješavanje pristupnog puta prema Regionalnoj sanitarnoj deponiji

287
0
Podijeli

Dok se čeka na izgradnju dalekovoda od strane Elektroprivrede BiH koji će ujedno omogućiti i početak rada Regionalne sanitarne deponije koja će dugoročno riješiti problem odlaganja otpada i zaštitu životne sredine na području TK-a, Vlada TK-a u saradnji sa Direkcijom regionalnih cesta ulazi u projekat rješavanja problema pristupnog puta prema deponiji.

Naime, radi se o sredstvima u iznosu od 690 hiljada KM koja su osigurana u kantonalnom budžetu, sa kojim će biti izgrađen put u dužini od 1100 metara.

Prema riječima direktora Eko -sep Selmira Šljivića, svi radovi su završeni ali se čeka  pripajanje na električnu mrežu.

Do sada je kako saznajemo u izgradnju ovog modernog postrojenja uloženo 8.5 miliona eura, od čega je 5 miliona eura kreditnih sredstava a ostali iznos su grant sredstva.

Ovoga puta direktor Šljivić nije želio da govori o rokovima, obzirom da ih je do sada bilo nekoliko, osim što je  izrazio nadu da očekuje da radovi oko struje budu završeni što prije.

Iz JP Eko sep zahvalili su  premijeru TK i nadležnim ministarstvima na odlučnosti da riješe veoma lošu putnu infrastrukturu prema  deponiji.

Radi se o putu u dužini od 1100 metara.

Podsjećamo , osinvači Regionalne deponije Eko sep su  Grad Živinice, općine Banovići i Kladanj s primarnim ciljem zbrinjavanja otpada sa ove tri lokalne zajednice.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje