Početna aktuelnosti Vodosnabdijevanje urednije a i grad nam je čist

Vodosnabdijevanje urednije a i grad nam je čist

381
0
Podijeli

JP ViK- a Živinice  postoji već nepunu godinu danas, a čiji je zadatak da uredno snadbijeva vodom gradska i prigradska naselja ali i da održava Grad  čistim.

Istina, posljednjih mjeseci korisnici su bili nezadovoljni pružanjem usluga od strane pomenutog preduzeća, međutim danas je već slika drugačija.

Ovo preduzeće, reklo bi se, staje na svoje noge, grad je čist i uredan a vodosnabdijevanje je dosta bolje.

Odlaskom u stečaj JKP DD Komunalno Živinice, tada Općinsko a danas Gradsko vijeće dala je saglasnost za osnivanje JP ViK Živinice, sa ciljem pružanja usluga vodosnabdijevanja građanima Grada Živinica kao i održavanja higijene istog.

Kako je svaki početak težak, tako je bilo u  ovom slučaju, jer rad ViK-a započeo sa veoma malim finansijskim sredstvima i nikakvom mehanizacijom.

Zbog toga su na samom početku uslijedili problemi, redukcije vode a i imali smo i  veoma prljav grad.

U pomenutom preduzeću, su molili građane za strpljenje i razumijevanje, međutim, građani su često negodovali zbog lošeg vodosnabdijevanja, i teško da su imali razumijevanja.

Ali polako , već danas stanje je mnogo bolje, prije svega vodosnabijevanje je postalo urednije, zahvaljujući izmjeni cjevovoda, kazao nam je Sulejman Salihović, direktor JP ViK-a Živinice.

Uprkos tome redukcija vode i dalje je neophodna u noćnim satima, pojasnio je  Salihović, dodajući da je neophodno napraviti uštede vode preko noći, jer je potrošnja mnogo veća tokom dana.

Ono što je evidentno da se bez opreme ne može raditi, tako su u ovom preduzeću posljednjih mjeseci činili sve da kupe odgovarajuća vozila i opremu u čemu im je pomoglo i Gradsko vijeće i Grad Živinice.

Saznajemo da još uvijek  imaju problema sa naplatom pruženih usluga od građana , negdje od 20% do 23 %.

S toga ukoliko građani počnu izvršavati svoje usluge na vrijeme te se nastavi sa ulaganjima u ovo preduzeće, sigurno možemo očekivati pružanje još boljih usluga građanima od strane JP ViK Živinice.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje