Početna aktuelnosti Za predsjedavajućeg OV Živinice izabran Nail Jusić

Za predsjedavajućeg OV Živinice izabran Nail Jusić

1404
0
Podijeli

U poslijepodnevnim satima  vijećnici OV Živinice održali suVanrednu sjednicu na kojoj je prije svega uspostavljena koalicija između Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije.

Obzirom da  već neko vrijeme sjednicama OV u Živinicama predsjedavaju zamjenici Denijal Tulumović i Mladen Mišić, na samom početku izvršeno je imenovanje Predsjedavajućeg OV Živinice, gdje je sa 20 glasova ZA, 2 SUZDRŽANA i 1 PROTIV izabrana Nail Jusić ispred Stranke demokratske akcije.

Dok je dosadašnji zamjenik Predsjedavajućeg OV Živinice Denijal Tulumović  zbog dobijanja mandata u Federalni Parlament  rauriješen sa navedene funkcije, te je na njegovo mjesto voljom većine vijećnika izabran Nusret Mamić iz Socijaldemokratske partije

Ovom prilikom, novoizabrani Predsjedavajući Jusić i zamjenik Predsjedavajućeg Mamić su obećali da će raditi za dobro građana.

(…IZJAVE U PRILOGU…)

Nakon imenovanja , vijećnici OV Živinice razmatrali su najbitnije tačke koje se tiču života građana u Živinicama , Nacrt budžeta općine Živinice za 2019.godinu i Nacrt Odluke o izvršenju  budžeta općine Živinice  za 2019.godine .

Navedene tačke su jednoglasne usvojene.

Novinarka:Dijana Svrakić

Snimatelj:Almir Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje