Početna aktuelnosti Cilj rekonstruisanih/novoigrađenih ulica u gradu Živinice, rješenje saobraćajnog kolapsa ili nova...

Cilj rekonstruisanih/novoigrađenih ulica u gradu Živinice, rješenje saobraćajnog kolapsa ili nova mjesta za parking prostor?

266
0
Podijeli

Kako bi se smanjile saobraćajne gužve u samom centru grada , nedavno je realizirano nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata od  izgradnje saobraćajnica, rekonstrukcije i uređenja gradskih ulica.

Ali nesavjesni vozači sebi su dali zapravo da te ulice pretvore u parking prostor.

Prema zvaničnim informacijama sa kojima raspolažemo, na području našeg grada u protekloj godini registrovano je oko 30.hiljada automobila.

Dodamo li ovom  broju i one koji svakodnevno prolaze kroz naš grada kao i dijasporu, da se zaključiti a i svi smo svjedoci da je glavna ulica našeg grada  konstantno u saobraćajnom kolapsu.

U cilju rješavanja navedenog problema, Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem krenula je sa realizacijom  rekonstrukcija i uređenje gradskih ulica, zatim izgradnja puta iza Doma zdravlja, puta pored MUP-a, te izlaza na magistralni put M-18 iza Srednjoškolskog centra u Živinicama.

Do sada su pomenuti  projekti završeni osim izlaza na magistralni put čiji su radovi još u toku.

Tako od danas novoizgrađena ulica pored zdravstveno ustanove Dom zdravlja je dvosmjerna.

Ulica iza Doma zdravlja je jednosmjerna i ukoliko koristite ovu putnu dionicu možete doći do Hitne Službe, što znači da je prilaz ovoj Ustanovi itekako olakšan.

Ukoliko dolazite sa zapadne strane našeg Grada , put do Doma zdravlja sada možete skratiti koristeći novoigrađenu ulicu iza MUP-a , koja je jednosmjerna  do samog dolaska pred pomenutu zdravstvenu uslugu .

Napominjemo ,  da su ovi projekti rađeni prvenstveno sa ciljem rasterećenja glavne saobraćajnice.

Međutim, koliko su neki pojedinci savjesni govore slike.

Jedino pravilo koje na našem području najviše boli, jeste ono udaranje po džepu.

Stoga , ukoliko želimo reda u ovom Gradu , neka nadležni organi uzmu posao u svoje ruke.

Ne sumnjamo da će kazna po džepu, biti pravo rješenje za one koji misle , da mogu kako oni žele.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje