Početna aktuelnosti Zasijedao Organizacioni odbor za obilježavanje godišnjice pogibije heroja Nesiba Malkića

Zasijedao Organizacioni odbor za obilježavanje godišnjice pogibije heroja Nesiba Malkića

68
0
Podijeli

Na osnovu Zakona o značajnim datumima i ličnostima na području Tuzlanskog kantona, te Odluke o imenovanju nosioca aktivnosti obilježavanja značajnih datuma i ličnosti za Tuzlanski kanton za 2022. godinu, Ministarstva za boračka pitanja TK imenovalo je Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja grada Živinice za organizatora obilježavanja godišnjice pogibije heroja Odbrambeno – oslobodilačkog rata Nesiba Malkića 25. oktobra.

Danas je u sjedištu Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja grada Živinice održan radni sastanak članova organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice pogibije heroja Nesiba Malkića i tom prilikom predsjednik Upravnog odbora Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja grada Živinice Ibrahim Jahić upoznao je prisutne, sa svim do sada, poduzetim aktivnostima kak bi se dostojno obilježio ovaj veoma važan datum za grad Živinice i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Organizacioni odbor je na današnjem sastanku uputio poziv svim građanima da učestvuju u spomenutim aktivnostima i time iskažu svoj obol prema heroju Nesibu Malkiću kao i svim šehidima i poginulim borcima našeg grada.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje