Početna aktuelnosti Zbog magle smanjena vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Zbog magle smanjena vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

668
0
Podijeli

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce Konjic-Jablanica-Prozor, Livno-Kupres, Doboj-Tuzla-Bijeljina i Lašva-Vitez, kao i puteve na području Foče, Gradačca, Ključa i Bosanskog Petrovca. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prijevojima. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Danas počinju radovi na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla u Lukavcu zbog čega će se u vremenu od 07 do 17 sati saobraćati jednom trakom-naizmjenično.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmijenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

BIHAMK/Novinarka:Dijana S.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje