Početna aktuelnosti Živinice dobile novu zgradu Biroa za zapošljavanje

Živinice dobile novu zgradu Biroa za zapošljavanje

1099
0
Podijeli

U Živinicama je danas  upriličeno svečano otvorenje prostorija Biroa za zapošljavanje .

Razlog tome je prilagođavanje fizičkog prostora novim metodama rada koje će Služba provoditi u narednom periodu, u svrhu bržeg i efikasnijeg pružanja usluga građanima.

Oko 11 200  nezaposlenih osoba na području općine Živinice  od danas će u novim i  prostorijama Službe za zapošljavanje Općine Živinice  na kvalitetniji i brži način dolaziti do informacija, koje ih zanimaju kao nezaposlene,  a samim time i prije doći do radnog mjesta.

Sada ovdje može u potpunosti zaživjeti primjena metoda koje podrazumijevaju rad na razdvajanju administrativnih poslova, te savjetovanja nezaposlenih i poslodavaca, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg pružanja usluga, kazao je ovom prilikom direktor direktor Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović.

Reformu finansijski i savjetodavno podržala je  Vlada Švicarske u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP),

Direktor GOPA-e i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih YEP dr. Ranko Markuš kazao je u svom govoru da je uvijek lijepo kad neka vizija i cilj koji se zacrta bude realizovan, poput ovog otvaranja Biroa Živinice.

U izgradnju zgrade Biro za zapošljavanje Živinice uloženo je oko 300 hiljada KM, te se radi o samo još jednom unizi projekata na području Živinica , kazao je načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković.

Prisutnima su se također obratili i    predsjedavajući Skupštine TK Senad Alić kao i premijer  Vlada TK Jakub Suljkanović, koji su istakli da će Vlada i Skupština i u narednom periodu  podržavati rad Biro za zapošljavanje na Tk.

Novinar:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje