Početna aktuelnosti Živinice , grade naš , sretan ti rođendan!

Živinice , grade naš , sretan ti rođendan!

386
0
Podijeli

Danas je 19. jun. Danas je dan Grada Živinica.

Prije 60.godina utvrđena je  teritorija Općine Živinice, čije granice nisu pomjerane do danas.

Nizom aktivnosti danas će biti obilježen ovaj veoma značajan datum.

Tako je danas u 16 sati planirana da se održi Svečana Skupština RVI Živinice, zatim u 17 sati biće upriličeno polaganje cvijeća na Partizansko spomen groblje 41-45, odmah poslije , u 17:30h minuta biće položeno cvijeće i na Centralno spomen obilježje u Gradskom parku, dok će u 18 sati u Velikoj sali BKC -a Živinice biti održana Svečana akademija u povodu 19.juna Dana grada Živinica.

I na kraju,  Programom obilježavanja ovog veoma značajnog datuma za Grad Živinice,  planirano  je da se u 19:30 minuta otvori novouređeni park iza bivšeg hotela Konjuh.

Ovom prilikom , pozivamo sve građane grada Živinice, da svojim dolaskom dođu na navedene aktivnosti i budu dio današnje svečanosti.

Za grad Živinice je 19. jun neprocjenjivo važan, jer se taj dan uzima kao dan kad se ˝rodio˝ Grad kojeg toliko volimo – Živinice!

Kad nekome želimo poželjeti „Sretan rođendan”, a da to bude na drugačiji način i nekim posebnim riječima, obično se zamislimo i ostanemo bez inspiracije, međutim, kad se radi o Gradu u kojem živimo i u kojem se svaki dan budimo, onda se riječi same pišu. Sretan Ti rođendan Najdraži Grade!

 

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje