Početna aktuelnosti Živinice još uvijek sa jednom zaraženom osobom korona virusom, čekaju se rezultati...

Živinice još uvijek sa jednom zaraženom osobom korona virusom, čekaju se rezultati još dvije testirane osobe

520
0
Podijeli

U Živinicama za sada   je još uvijek samo jedna osoba zaražena korona virusom.

Od jučer su rađena  još četiri testa , čiji su  rezultati bili negativan , dok se čekaju rezultati  testova koji su rađeni danas kod još dvije osobe koje su bile u kontaktu sa ženom iz Živinica a koja je pozitivna na korona virus.

Urađeni test na korona virus ženskoj  osoba iz Živinica  a koja je nedavno otpuštena sa Klinike za srce  u Tuzli pokazao je pozitivan rezultat, nakon čega su u Epidemiološkoj službi Doma zdravlja Živinice  testirali još četiri osobe  a koji su uži članovi porodice inficirane osobe.

Tako su jučer na korona virus testirani  muž, kćerka, sin kao i snaha . Rezultati testova su stigli danas, i isti su bili negativni potvrdili su nama i Higijesnko epidemiološkoj službi DZ Živinice .

Također, od Aide Fehrić, članice KŠ DZ Živinice , saznajemo da su tokom dana testirali još dvije osobe  a koje su bile u kontaktu sa Živiničankom koja je inficirana . Rezultati ovih testova se očekuju u noćnim eventualno jutarnjim satima.

Fehrić je dodala , da se i broj osoba koje su u izolaciji iz dana u dan smanjuje , zbog izlaska velikoj broja ljudi koji su se našli u kućnoj izolaciji.

Tako je danas broj onih koji su završili sa izolacijom 417, dok se u kućnoj izolaciji nalazi 516 osoba.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje