Početna aktuelnosti Živinički Crveni Križ i Pub ’80s zajedno u humanitarnoj akciji

Živinički Crveni Križ i Pub ’80s zajedno u humanitarnoj akciji

1132
0
Podijeli

U okviru svojih planiranih aktivnosti,Crveni križ općine Živinice danas je upriličio akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Pomenuta akcija održana je u kafeu “Pub ’80s” koji se nalazi na Gradskom bulevaru u Živinicama.

Crveni križ općine Živinice jedna je vrlo dinamična organizacija i rukovodstvo i članovi ove institucije humanosti  obavljaju i sprovode,kontinuirano,niz aktivnosti i humanitarnih akcija te su na raspolaganju  građanima Živinica kad god se pojavi neka delikatna situacija ili događaj.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi ,kao što je bila današnja,samo pokazuju kojiko su mladi ljudi-članovi  Crvenog križa općine Živinice posvećeni humanom radu i u korist i pojedinca i zajednice.

Inovativan i nekonvencionalan način organizacije današnjeg darivanja krvi jedan je od specifikuma živiničkog Crvenog križa i ovakav pristup daje dobre rezultate.

Cilj ovako organiziranih akcija darivanja krvi jeste animirati mlade ljude da dobrovoljno daju krv,da se u njima razvije osjećaj altruizma i lijepa spoznaja da se darivanjem svoje krvi nekome spašava život.

Današnje darivanje krvi u kafeu Pub ’80s, bila je prilika i za lijepo druženje svih učesnika u ovoj humanoj akciji a za sve darivatelje Crveni križ općine Živinice i pomenuti kafe organizirali su roštilj i osvježenje.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje