Početna aktuelnosti Živinički Hunjer uručio nagrade za literarne radove posvećene šehidima naše domovine

Živinički Hunjer uručio nagrade za literarne radove posvećene šehidima naše domovine

144
0
Podijeli

Zajednica filantropa i dokazanih humanista  pod nazivom, imenom Živinički Hunjer  svojevrstan je fenomen u Bosni i Hercegovini i paradigma dobrote i čovjekoljublja.

Pored humanitarnog rada, Hunjeri svojim djelovanjem i aktivnostima promoviraju i afirmiraju svoj grad, svoju domovinu i čuvaju sjećanje na najhrabrije sinove i kćeri naše domovine koji su dali svoje živote za našu slobodu i dostojanstvo.

Već tradicionalno  Hunjeri obilježavaju Dan Šehida na sebi svojstven način, a to je da one koji su rođeni poslije rata, našu omladinu, stimuliraju da pišu o šehidima Živinica i Bosne i Hercegovine te da ih za to i pristojno nagrade.

Simboličnu ceremoniju uručivanja Hunjerovih nagrada najboljim autorima stihova o šehidima danas smo zabilježili u Parku bosanskih branilaca, ispred Centralnog spomen obilježja šehidima i poginulim borcima Živinica.

Hunjerov glasnogovornik Aldin Paprikić uručio je novčane nagrade.

Nejra Bajraktarević, pobjednica ovogodišnjeg Hunjerovog literarnog konkursa, izdeklamovala je svoje stihove pred spomen tablama svih živiničkih šehida.

Ove godine nagradni fond bio  je 1000 KM.

A Hunjeri danas još jednom ponoviše, da dok postoje, nastavit će s ovom akcijom i sve će učiniti da do zaborava šehida i njihovih junačkih djela nikada ne dođe.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje