Početna aktuelnosti Živinički karatisti osvojili 13 medalja na karate kupu u Gradačcu

Živinički karatisti osvojili 13 medalja na karate kupu u Gradačcu

104
0
Podijeli

U subotu, 22. oktobra, u SPKC Gradačac održan je Kup tuzlanske regije u karateu u tehničkoj organizaciji Kluba borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 425 takmičara iz 29 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Učešće na ovom takmičenju uzeli su i Karate klub Konjuh i Karate klub Šotokan koji su u Živinice donijeli 13 medalja i to pet zlatnih, tri srebrne i pet bronzanih medalja.

Karate klub Šotokan predstavljalo je 10 karatista u katama i borbama. Zlatne medalje ispred ovog kluba osvojili su Anida Ćasurović, Amila Durić i Mehmed Dogić. Tri srebrne medalje osvojili su Džemal i Sejfo Ćasurović, te Admir Mušić. Tri bronzane medalje u Živinice donijeli su Admir Mušić, Džemal Ćasurović i Emrah Mušanović.

Karatisti iz Karate kluba Konjuh Živinice osvojili su četiri medalje i to dvije zlatne i dvije bronzane. Zlatne medalje osvojili su Fikret Bojagić u disciplini borbe dječaci 10. godina u kategoriji do 45 kilograma i Mahir Abadžić u disciplini borne dječaci 8/9 godina u kategoriji preko 38 kilograma. Bronzane medalje otišle su u ruke Huseina Maslića u disciplini kate dječaci žuti pojas 8 godina i Harisa Hrvića u disciplini kate dječaci žuti pojas 9 godina.

Već ovog vikenda mladi živinički karatisti imaju priliku za nove medalje kada se održava međunarodno karate takmičenje u Zvorniku.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje