Početna aktuelnosti 27 godišnjica stradanja narodnog heroja Nesiba Malkića i dijela 210 viteške-oslobodilačke brigade

27 godišnjica stradanja narodnog heroja Nesiba Malkića i dijela 210 viteške-oslobodilačke brigade

735
0
Podijeli

U okviru obilježavanja Dana pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića i njegovih saboraca iz komande 210. viteške oslobodilačke brigade jučer su  porodice šehida te ,mnogobrojne delegacije iz društveno-političkog i vjerskog života Općine Živinice,Tuzlanskog kantona,države Bosne i Hercegovine,  jučer su obišli  mjesto njihove pogibije na lokalitetu Crna Rijeka na Nišićkoj visoravni, općina Ilijaškako bi obilježili 27 godišnjicu od njihovog stradanja .

Na Nišićkoj visoravni heroju Nesibu Malkići i njegovim saborcima proučen je Yasin nakon čega je održan čas historije.

Na ovoj svetoj zemlji bosanskoj koja je natopljena krvi bosanskih sinova koji su dali svoj život za našu slobodu počast je odao i gradonačelnik Samir Kamenjaković.Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja zlatni ljiljan  i koordinacija boraca grada Živinice organiazori su obilježavanja ove historijske godišnjice .

Ispred Vlade tuzlanskog kantona prisutnima se prigodnim govorom obratio i premijer vlade tk Denijal Tulumović.Tulumović je i sam dobitnih zlatnog ljiljana najvećeg ratog priznanja i ujedno saborac stradalog heroja i njegovih saboraca i sa posebnim emocijaam govio je o stradalima.

Prilog u večerašnjem izdanju info bloka

Sabina Kavgić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje