Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 02.02.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 02.02.2024. godine

165
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu. Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede te su je i zadržali na liječenju nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A u naselju Barice. Vozač putničkog motornog vozila uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio je kontrolu nad istim te sletio sa kolovoza i udario u betonsku vodopropusnu cijev.

Evidentirano je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 123 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, tri dječaka i četiri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju veoma opreznu vožnju, znatno smanjenom brzinom zbog magle koja u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u većem dijelu naše zemlje.

Poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Iz Bihamka podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su radovi na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići. Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje