Početna aktuelnosti Servisne informacije za 24.05.2021.godine

Servisne informacije za 24.05.2021.godine

564
0
Podijeli

POLICIJA- Na putevima grada Živinice u toku proteklog dana i noći dogodile su se tri saobraćajne nesreće u kojima je pet lica povrijeđeno.
U nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M18 na raskrsnici s Topličkom ulicom došlo je do sudara dva putnička motorna vozila, gdje su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.
Biciklista je zadobio lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se desila na lokalnom putu u Živinicama Gornjim, dok je motociklista zadržan na liječenju u UKC-u Tuzla a koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu R 455-a u mjestu Suha.
Policijski službenici su evidentirali još 10 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.
HITNA- U hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 130 pacijenata, ljekari i medicinari su imali 5 terenskih intervencija.
PORODILIŠTE – Rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.
VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice imala je jednu tehničku intervenciju.
JPVIK – Vodosnabdijevanje Grada, prigradskih naselja, Gornjih i Donjih Dubrava je uredno.
BIHAMK- Na putevima u BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.
Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje